• Želim prejemati novice
  • Litera na Facebook - u
  •    
  •       
  •       


Litera

Predstavitev knjige Slepec Mitje Čandra

četrtek, 05. marec 2020 ob 19:00 , Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

Vabljeni na predstavitev knjige Slepec, avtorja Mitje Čandra, ki bo v četrtek, 5.3.2020, ob 19:00 v knjižnici Ivana Potrča Ptuj.

Roman govori o slabovidnem moškem srednjih let, intelektualcu, ki se poda v politiko. Slepota kmalu postane večplastna.
Čander s svojim literarnim protagonistom na kritičen in humoren način utira pot političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi.

Z avtorjem se bo pogovarjal Orlando Uršič, urednik založbe Litera.

Predstavitev knjige Prestreljene sanje Vlada Vrbiča

sreda, 04. marec 2020 ob 18:00 , Muzej novejše zgodovine Celje

Vabljeni na prestavitev knjige Prestreljene sanje, avtorja Vlada Vrbiča. Dogodek bo potekal v muzejski kavarni.

Z avtorjem knjige Vladom Vrbičem se bo pogovarjal Orlando Uršič iz založbe Litera.

Vabljeni, vstop prost!

Vabljeni na pogovorni večer z Mitjo Čandrom, avtorjem knjige Slepec

sreda, 26. februar 2020 ob 18:00 , Muzej novejše zgodovine Celje

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 26. februarja 2020, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na večer z Mitjo Čandrom, avtorjem knjige Slepec.

Pri založbi Litera je izšel roman Slepec Mitje Čandra, ki na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki je v skladu z medicinsko definicijo slep, čeprav ima še vedno pet odstotkov vida. Slepec se nikakor nima za slepca, ampak za normalnega človeka. Ob njegovih frustracijah in boju za lastno dostojanstvo pa ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika.

Čander – literarni komparativist, esejist, pisatelj, scenarist, dramaturg, šahovski mojster in soustanovitelj ter urednik založbe Beletrina – tako s svojim avtobiografsko obarvanim romanesknim prvencem utira pot polnokrvnemu političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi, hkrati pa kritično in humorno tematizira slepoto na osebni in kolektivni ravni ter preizprašuje moč, družbeno resničnost in vlogo intelektualca.

Z avtorjem se bo pogovarjal Orlando Uršič, glavni urednik založbe Litera.

Predstavitev knjige Prestreljene sanje Vlada Vrbiča

torek, 25. februar 2020 ob 19:19 , Knjižnica Velenje

Pred nami je roman o življenju pesnika, ljubimca, partizana in narodnega heroja Karla Destovnika Kajuha. V njem nam avtor brez baročnih okraskov pričara čas pred in med drugo svetovno vojno; bralec lahko vstopi v vzdušje tedanjega časa, pred očmi nam raste glavni junak – vse od otroštva, odraščanja, zaljubljanj, pisanja, ilegalnega dela in vstopa v partizane pa do bridkega konca.

Pogovor z avtorjem bo vodil urednik založbe Litera Orlando Uršič.

Predstavitev knjige Slepec Mitje Čandra

četrtek, 20. februar 2020 ob 19:00 , Knjižnica Domžale

Knjižnica Domžale vabi na predstavitev knjige Slepec Mitje Čandra, ki bo v četrtek 20.02.2020 ob 19:00.
Pri založbi Litera je izšel roman Slepec Mitje Čandra, ki na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika. Čander tako utira pot polnokrvnemu političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi, preko protagonistove slabovidnosti pa pretanjeno tematizira tudi položaj ranljivih skupin v družbi.

S pisateljem se bo pogovarjal urednik knjige Orlando Uršič.

LITERARNI VEČER Z MITJO ČANDROM IN PREDSTAVITEV KNJIGE SLEPEC

ponedeljek, 17. februar 2020 ob 18:30 , Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska BIstrica

Pri založbi Litera je izšel roman Slepec Mitje Čandra, ki na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika.
Čander tako utira pot polnokrvnemu političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi, preko protagonistove slabovidnosti pa pretanjeno tematizira tudi položaj ranljivih skupin v družbi.

Pogovor bo vodila Mojca Plaznik.

Vljudno vabljeni!

PREDSTAVITEV ROMANA MITJE ČANDRA SLEPEC

sreda, 12. februar 2020 ob 18:00 , Mestna knjižnica in čitalnica Idrija

vabljeni na predstavitev romana Mitje Čandra SLEPEC v sredo, 12. februarja 2020, ob 18. uri v pritličnem prostoru knjižnice.
Roman Slepec Mitje Čandra na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika. Čander tako utira pot polnokrvnemu političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi, preko protagonistove slabovidnosti pa pretanjeno tematizira tudi položaj ranljivih skupin v družbi.
Pogovor z avtorjem bo vodil Orlando Uršič, direktor in glavni urednik založbe Litera.

Pogovor z Mitjem Čandrom

sobota, 08. februar 2020 ob 18:00 , Galerija Velenje

Ob slovenskem kulturnem prazniku bomo v Galeriji Velenje gostili Mitjo Čandra, avtorja romana Slepec, ki je konec leta 2019 izšel pri založbi Litera. Z Mitjem Čandrom, literarnim komparativistom, esejistom, urednikom, pisateljem, scenaristom in dramaturgom, se bo na praznični dan o knjigi ter o kulturi nasploh pogovarjala Uršula Menih Dokl. Galerija Velenje bo v soboto, 8. februarja 2020, odprta od 10. do 19. ure.

Predstavitev knjige: MITJA ČANDER - SLEPEC

četrtek, 06. februar 2020 ob 17:00 , Kulturnem domu Hoče, Pohorska cesta 15, Spodnje Hoče

Četrtek, 6. februarja, ob 17. uri v Kulturnem domu Hoče, Pohorska cesta 15, Spodnje Hoče

V domače Hoče na predstavitev romanesknega prvenca Slepec prihaja Mitja Čander. Na eni strani knjiga opisuje frustracije, stereotipe in boj za dostojanstvo moškega, ki je v skladu z medicinsko definicijo slep, po drugi strani pa se roman razpre v družbeno in politično dimenzijo.

Moderiral bo Orlando Uršič, urednik Založbe Litera, kjer je knjiga izšla.

Predstavitev knjige Slepec Mitje Čandra

sreda, 05. februar 2020 ob 19:00 , Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

Vabljeni na predstavitev knjige Slepec, avtorja Mitje Čandra, ki bo v četrtek, 5.3.2020, ob 19:00 v knjižnici Ivana Potrča Ptuj.

Roman govori o slabovidnem moškem srednjih let, intelektualcu, ki se poda v politiko. Slepota kmalu postane večplastna.
Čander s svojim literarnim protagonistom na kritičen in humoren način utira pot političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi.

Z avtorjem se bo pogovarjal Orlando Uršič, urednik založbe Litera.

  • Založba Litera • © 2011 - vse pravice pridržane